social media management

Met een scherp oog voor trends en inzicht in het gedrag van gebruikers, ontwikkelen we strategieën die je merk op een authentieke manier presenteren. Van het bedenken en inplannen van boeiende content tot het inspelen op de laatste sociale media trends, wij nemen de zorgen van sociale media beheer volledig uit handen, zodat jij je kunt richten op wat je het beste doet: je bedrijf laten groeien. Maatwerk is wat wij garanderen, want niemand is zoals jij!

Wat is social media management?

Sociale media beheer verwijst naar het actief beheren en onderhouden van de aanwezigheid van een merk op diverse sociale mediaplatforms. Het omvat het creëren van waardevolle content, het reageren op interacties van het publiek, het monitoren van vermeldingen van het merk en het opbouwen van een positieve merkidentiteit. Het doel is om een sterke online gemeenschap te vormen, de betrokkenheid van volgers te vergroten en een positieve merkervaring te bevorderen.

Werkwijze

Of het nu gaat om het beheren van jouw sociale mediaplatformen, het creëren van online content, opzetten van gerichte advertentiecampagnes of het analyseren van gegevens, wij staan klaar om jouw merk naar nieuwe hoogtes te brengen. Samen bouwen we aan een sociale mediastrategie die jouw verhaal vertelt en mensen verbindt, zodat jouw merk opvalt in het steeds veranderende digitale landschap.

#1 Gratis strategiesessie

Wij beginnen onze samenwerking altijd met een gratis strategiesessie om te meten of wij aan elkaars verwachtingen kunnen voldoen en er een match is.

#2 Doelstellingen & Strategie

Samen ontwikkelen wij een strategie die aansluit bij jouw doelstellingen en doelgroep. Denk ook aan het bepalen welke sociale mediaplatforms het meest geschikt en welke soorten content het beste aansluiten bij jouw merk.

#3 Content creatie

In onze studio in Amsterdam of op een locatie naar keuze creëren en bedenken wij samen met jou boeiende content dat de content behoefte van je doelgroep vervult. Dit kan bestaan video’s, foto’s infographics en meer.

#4 Contentplanning en kalender

Wij posten en plannen de gemaakte content elke maand in. Hiervoor maken wij een overzichtelijke contentplanning. Dit zorgt voor een consistente online aanwezigheid. Ook omvat deze stap het opzetten van de systemen en koppelen van accounts.

#5 Community management

Tijdens de gehele strategie monitor en reageer jij actief op opmerkingen, vragen en berichten van jouw volgers. Het doel is om de community betrokken te houden en een positieve interactie op te wekken.

#6 Meten & Optimaliseren

Elke maand monitoren en analyseren wij de prestaties van de social media strategie aan de hand van relevante statistieken, zodat de content die we creëren aansluit op de doelgroep.