Social media marketing

Heb jij ook moeite met het effectief bereiken van je doelgroep online? Weet je niet waar je moet beginnen en hoe je platformen zoals Instragam en Tiktok het beste kan benutten? Dan helpt BYOU Marketing je graag op weg. Wij maken sociale media strategieën op maat voor: Instagram, Facebook, Tiktok, Twitter, WhatsApp en LinkedIn dat gepaard gaat met de juiste begeleiding.

Wat is social media marketing?

Social media marketing verwijst naar de activiteiten die worden uitgevoerd om marketingdoelen te bereiken via sociale media-platformen. Het richt zich op het promoten van producten, diensten, merken of evenementen om de betrokkenheid van het publiek te vergroten, leads te genereren en uiteindelijk de verkoop te stimuleren. Sociale media marketing omvat vaak betaalde advertentiecampagnes, het effectief inzetten van influencers, goed inspelen op de content behoefte van de doelgroep waarbij je specifieke doelgroepen target met behulp van geavanceerde targeting-opties. Het is een dynamische wereld die onwijs snel innoveert waardoor een specialist een grote toegevoegde waarde kan zijn.

Werkwijze

Er zijn verschillende stappen en activiteiten gekoppeld aan het effectief promoten van een merk, product of dienst op social media. Wij leggen graag uit hoe een samenwerking met BYOU Marketing eruit ziet. De onderstaande stappen zijn belangrijke factoren die wij meenemen in het vormgeven van een succesvolle strategie.

#1 Gratis Strategiesessie

Tijdens de gratis strategie sessie kijken we of er een match is en wij aan je verwachtingen kunnen voldoen. Wij willen al onze klanten altijd zo optimaal mogelijk bedienen en die basis wordt tijdens dit vrijblijvende gesprek gelegd.

#2 Doelstellingen & Merkpositionering

De tweede stap is het identificeren van duidelijke doelstellingen voor de sociale media strategie, dit gaat gepaard met het bepalen van een passende online merkpositionering en uiteraard de platformkeuze.

#3 Marktanalyse

Tijdens deze fase voeren we onderzoek uit naar de demografische en psychografische gegevens, interesses, gedrag en voorkeuren van de doelgroep. Je online doelgroep kan namelijk veel breder zijn. Ook kijken we naar de concurrenten en eventuele gaten binnen de markt waarop we kunnen inspelen.

#4 Contentstrategie 

Content is het belangrijkste middel waarmee we de doelgroep bereiken. Er wordt nagedacht welke vormen (video, foto, shorts, infographics etc.) het beste inspeelt op de content behoefte van jouw klanten, waar we de advertentiecampagnes gaan uitzetten, post frequentie en strategische middelen.

#5 Analyse & Optimalisatie  

Elke maand monitoren en analyseren wij de prestaties van de social media strategie aan de hand van een uitgebreide data rapporten, zodat we de strategie kunnen bijstellen waar nodig. Zo blijft hij actueel en effectief.

Wat is het verschil tussen social media marketing en management? 

Er is een verschil tussen sociale media marketing en beheer. BYOU Marketing biedt beide diensten aan, maar wellicht ligt jouw behoefte maar bij een. Social media marketing richt zich op het promoten van producten of diensten, het vergroten van betrokkenheid en het stimuleren van verkoop via betaalde advertenties en strategische campagnes. Social media beheer draait om het dagelijks beheren en onderhouden van de online aanwezigheid van een merk, het creëren van waardevolle content, het reageren op interacties en het opbouwen van een positieve merkidentiteit. Beide velden zijn een extensie van elkaar, maar niet alles hoef je uit handen te geven.